В Управлінні ДМС у Житомирській області проведено навчання з питань визнання особою без громадянства

В Управлінні ДМС у Житомирській області проведено навчання з питань визнання особою без громадянства

В Управлінні ДМС у Житомирській області проведено навчання з питань визнання  особою без громадянства

Відповідно до постанова КМУ «Про деякі питання визнання особою без громадянства» від 24.03.2021, якою затверджено Порядок розгляду заяв про визнання особою без громадянства розпочинається процес документування в Україні осіб без громадянства.  Зазначені категорії осіб зможуть подавати до територіальних органів та підрозділів Державної міграційної служби відповідні заяви про визнання їх особами без громадянства.

В Управлінні ДМС України в Житомирській області проведено навчання щодо процедури визнання особою без громадянства із застосуванням засобів модернізованої версії підсистеми «Облік іноземців та біженців».

У занятті взяли участь працівники відділу у справах іноземців та осіб без громадянства і сектору централізованого оформлення документів для іноземців та ОБГ.

Під час навчання акцентовано увагу на ключові аспекти Порядку розгляду заяв про визнання особою без громадянства: право на звернення, форму та строки розгляду заяви про визнання ОБГ, особливості роботи з інформацією про особу, що звернулася із заявою, а також алгоритмом подання документів для визнання ОБГ та їх розгляд.

Найближчим часом буде врегульовано ряд питань щодо осіб, які проживають на території України без документів, що посвідчують особу.

Управління ДМС у Житомирській області