У Черкасах узагальнили результати роботи за І квартал року

У Черкасах узагальнили результати роботи за І квартал року

У Черкасах узагальнили результати роботи за І квартал року

Дистанційно і ґрунтовно обговорили напрацювання за І квартал поточного року керівники структурних та територіальних підрозділів Управління ДМС України в Черкаській області.

Зупинилися на досягненнях та недоліках з основних напрямів роботи Міграційної служби Черкаської області: паспортної роботи, роботи з іноземцями та особами без громадянства та протидії нелегальній міграції, реадмісії та видворення. Предметно розглянули результати аналізу недоліків, допущених уповноваженими особами Управління при формуванні заяв-анкет про оформлення біометричних документів, типові недоліки під час створення внутрішніх та вихідних документів в СЕД «Мегаполіс», результати навчання для підвищення рівня професійної компетентності, дотримання антикорупційного законодавства та транспортної дисципліни, стан розвитку інформатизації та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань діяльності Міграційної служби.

Очільник Управління Іван ШАПРАН зазначив, що пандемія коронавірусу, яка охопила світ, докорінно змінила життя українців. Зміни торкнулися всіх сфер життєдіяльності громадян, зокрема й звернень за отриманням адміністративних послуг, які надає ДМС. Для прикладу: за три місяці 2021 року на Черкащині оформлено 9 052 ID-картки, що на 4,4 % менше, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Оформлення паспортів громадян України для виїзду за кордон у поточному році знизилося на 46 % і становить 8 569 документів. Через карантинні заходи, черкащани все частіше отримують консультації дистанційно, відкладають оформлення документів на кращі часи або ж ретельно планують відвідання підрозділу, користуючись електронною чергою.

Протягом першого кварталу на Черкащині було виявлено 16 нелегальних мігрантів, з яких щодо 13 осіб прийнято рішення про примусове повернення до країн походження, двох іноземців примусово видворили та ще одного – супроводили до ПТПІ. Заборонили в’їзд на територію України 18 іноземцям. Загалом до адміністративної відповідальності за порушення міграційного законодавства протягом трьох місяців притягнуто 43 особи.

Наостанок резюмували, що жодні чинники не повинні впливати на якість надання адміністративних послуг. Для позитивної динаміки у роботі Управління необхідно посилити контроль за дотриманням працівниками вимог законодавства під час надання адмінпослуг, аби попередити та не допустити будь-яких порушень і недоліків у подальшому.

Управління ДМС у Черкаській області