На регіональному телебаченні Рівненщини розповіли про роботу Міграційної служби та перспективи…

На регіональному телебаченні Рівненщини розповіли про роботу Міграційної служби та перспективи використання е-паспортів

На регіональному телебаченні Рівненщини розповіли про роботу Міграційної служби та перспективи використання е-паспортів

14 квітня завідувач сектору юридичного забезпечення УДМС Рівненщини Христина Ковалик  взяла участь у програмі «Про важливе»  на запрошення телеканалу  ITV media group.

Керівник сектору розповіла глядачам про можливості використання е-паспорта громадянина України та е-паспорта громадянина України для виїзду за кордон за допомогою мобільного додатку «Дія» як аналогів пластикових та паперових документів.

У розмові з ведучою обговорено важливий крок, зроблений Державною міграційною службою, стосовно впровадження онлайн-реєстрації місця проживання для громадян, які мають паспорт у формі картки.

Завідувач сектору юридичного забезпечення торкнулася важливої теми законодавчого врегулювання питання визнання осіб без громадянства. З набранням чинності прийнятого Урядом Порядку розгляду заяв про визнання ОБГ в Україні фактично розпочинається процес документування осіб без громадянства.  Таким чином буде врегульовано безліч питань, які стосуються осіб, що тривалий час проживають на території нашої держави за недійсними паспортами або без документів, що посвідчують особу.

Глядачі разом зі слухачами радіо Respect мали можливість дізнатися про надання адміністративних послуг міграційною службою в умовах пандемії. А ще вкотре переконатися за допомогою відеоролика у зручному отриманні адміністративних послуг з використанням електронних сервісів на офіційному сайті ДМС.

Управління ДМС у Рівненській області