На Харківщині документовано особу, яка протягом багатьох років намагалася отримати паспорт громадянина…

На Харківщині документовано особу, яка протягом багатьох років намагалася отримати паспорт громадянина України

На Харківщині документовано особу, яка протягом багатьох років намагалася отримати паспорт громадянина України

Завдяки тісній співпраці Головного управління ДМС України в Харківській області із Харківським офісом Благодійного фонду «Право на захист» і Всеукраїнським благодійним фондом «Деполь Україна» вдалося вперше документувати паспортом громадянина України пані Ірину, яка протягом багатьох років безрезультатно намагалася отримати документ.

Ірина народилася у ромській родині на території Дніпропетровської області. До актового запису про народження дівчини ім`я матері було внесено з помилкою. Ця обставина завадила Ірині безперешкодно отримати паспорт, оскільки свідоцтво про народження було втрачене, батько Ірини помер, а її мати не могла отримати свідоцтво повторно, тому що дані в актовому записі не збігалися із даними у паспорті.

У Благодійному фонді «Право на захист», куди Ірину привели представники ВБФ «Деполь Україна», дівчині була надана правова допомога. Завдяки ефективній взаємодії Головного управління ДМС України в Харківській області та БФ «Право на захист» вдалося повторно отримати свідоцтво про народження, установити факт проживання Ірини на території України, провести процедуру встановлення особи та отримати всі необхідні документи, після чого Ірина була документована паспортом громадянина України вперше.

«Після стількох років та десятків безрезультатних спроб я вже й перестала навіть мріяти про паспорт» – тримаючи омріяний паспорт говорить пані Ірина.

Головне управління ДМС у Харківській області