Міграційна служба сприяє в очищенні своїх лав від корупціонерів: задокументовано випадок одержання…

Міграційна служба сприяє в очищенні своїх лав від корупціонерів: задокументовано випадок одержання хабаря

Міграційна служба сприяє в очищенні своїх лав від корупціонерів: задокументовано випадок одержання хабаря

19 квітня 2021 року викрито посадовця Центрального міжрегіонального управління ДМС у м. Києві та Київській області на одержанні неправомірної вигоди за сприяння в легалізації іноземців.

Корупційне правопорушення викрито за сприяння керівництва ЦМУ ДМС в м. Києві та Київській області за процесуального керівництва Київської міської прокуратури спільно зі слідчими ТУ ДБР у м. Києві та за оперативного супроводження ГУ СБУ у місті Києві та Київській області. 

Наразі відомо, що посадовець, зловживаючи службовим становищем, вимагав грошові кошти у розмірі 9 тисяч доларів США за оформлення посвідок на постійне проживання в Україні трьом громадянкам Ліванської Республіки.

Службовця затримали під час передачі йому коштів у розмірі 3 тисячі доларів США. Попередньо у ході досудового розслідування правоохоронці задокументували ще два факти отримання ним неправомірної вигоди.

Наразі розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру в скоєнні злочину.

З метою недопущення корупційних правопорушень працівниками Міграційної служби просимо повідомляти про будь-які випадки вимагання у вас неправомірної вигоди за допомогою електронного сервісу «Повідомити про корупцію».

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області