Трьох іноземців- порушників міграційного законодавства виявлено на Тернопільщині

Трьох іноземців- порушників міграційного законодавства виявлено на Тернопільщині

Трьох іноземців- порушників міграційного законодавства виявлено на Тернопільщині

В ході співпраці сектору організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС України в Тернопільській області та Тернопільського МВ за цей тиждень виявлено трьох правопорушників міграційного законодавства.

Відтак, в рамках відпрацювання міста Тернопіль виявлено громадянина Республіки Гана, який після закінчення одного із вищих навчальних закладів м. Тернополя вирішив залишитись на території нашої держави без законних на те підстав. Іноземця притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 ст. 203 КУпАП та прийнято рішення про примусове повернення до країни походження.

Під час виконання тижневих заходів щодо протидії нелегальній міграції на залізничному вокзалі міста Тернопіль виявлено мандрівника із Республіки Зімбабве, який ще у 2019 році втратив підстави для подальшого законного перебування на території України. У 2020 році працівниками УДМС України у Івано-Франківській області було прийнято рішення про примусове повернення іноземного громадянина до країни походження. Дане рішення не було виконано.

Відтак, Міграційниками Тернопільщини невідкладно скеровано позов до Тернопільського міськрайонного суду щодо примусового видворення з України громадянина Республіки Зімбабве. Позовні вимоги задоволені в повному обсязі проводяться підготовчі заходи щодо виконання рішення суду.

В рамках взаємодії з правоохоронними органами в місті Скалат Підволочиського району виявлено громадянина Республіки Молдова, який порушив правила перебування на території України. З метою забезпечення вимог законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, відповідно до ст. 26 ЗУ «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» було затверджено рішення про примусове повернення іноземного громадянина в країну походження.

Загалом, за тиждень на іноземців – порушників міграційного законодавства накладено штрафів на загальну суму 25 000 грн. та стягнуто на користь держави.

Управління ДМС у Тернопільській області