Із власного досвіду: учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС поділився спогадами…

Із власного досвіду: учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС поділився спогадами з колегами-міграційниками

Із власного досвіду: учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС поділився спогадами з колегами-міграційниками

Годину-спогад із нагоди 35-х роковин Чорнобильської катастрофи провели в Управлінні ДМС України в Черкаській області. Події тридцятирічної давнини переповідав учасник ліквідації аварії на ЧАЕС, а нині – начальник Соснівського РВ у м. Черкаси Управління Володимир ЧЕРНИШ.

Понад сотню днів перебував на території радіоактивного забруднення у 1987 році. Долав наслідки техногенної катастрофи. А важкі спогади ілюстрував чорно-білими світлинами.

Щороку цього дня Володимир Петрович йде із квітами до пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобиля», де збираються ліквідатори, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи, члени сімей загиблих учасників ліквідації наслідків аварії, аби вшанувати полеглих у радіаційному протистоянні.

Щороку з колегами-міграційниками Володимир Петрович згадує цей період життя і називає його – одним із найважчих. Через досвід утрати, адже подія 26 квітня 1986 року стала однією з наймасштабніших світових і особистих трагедій.

Чорнобиль і нині асоціюється з трагедією, болем, але водночас і з мужністю ліквідаторів, які ціною здоров’я і життя зупинили розповсюдження радіації.

Управління ДМС у Черкаській області