Громадянина Республіки Узбекистан, який не виконав рішення про примусове повернення до країни походження…

Громадянина Республіки Узбекистан, який не виконав рішення про примусове повернення до країни походження поміщено до Волинського ПТПІ з подальшим видворенням за межі держави

Громадянина Республіки Узбекистан, який не виконав рішення про примусове повернення до країни походження поміщено до Волинського ПТПІ з подальшим видворенням за межі держави

Ще 20 лютого 2019  року співробітниками правоохоронних органів було виявлено іноземного громадянина, який не мав при собі жодних документів, що посвідчують особу та підтверджують законність перебування на території України та якого було доставлено до УДМС області для з’ясування обставин.

В ході здійснення перевірки було встановлено, що даним іноземцем виявився громадянин Республіки Узбекистан, якого визнано винним у вчиненні злочину за ч.4.ст 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів» в зв’язку з чим, паспортний документ було вилучено та залишено в матеріалах кримінального провадження.

  Працівниками Міграційної служби області притягнено дану особу до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.203 КупАП та прийнято рішення про примусове повернення незаконного мігранта до країни походження у встановлений термін із подальшою забороною в’їзду на територію України терміном на 3 роки. Однак іноземець не залишив територію держави вчасно та ухилився від виїзду після завершення терміну перебування.

22 березня 2021 року Хмельницьким міськрайонним судом задоволено позов Управління ДМС області щодо затримання та поміщення вищезазначеного громадянина до Волинського ПТПІ з метою ідентифікації та подальшим видворенням  за межі держави.

23 березня на підставі ч.2 ст. 263 КУпАП працівниками Управління  на правопорушника складено протокол про адміністративне затримання та з метою виконання рішення суду забезпечено супровід та поміщено незаконного мігранта до Волинського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні  з подальшим видворенням його за межі держави.

Робота по протидії нелегальній міграції на території області триває.

Управління ДМС у Хмельницькій області