Перший паспорт в 40 років: на Запоріжчині документували чоловіка, який не мав навіть запису про…

Перший паспорт в 40 років: на Запоріжчині документували чоловіка, який не мав навіть запису про народження

Перший паспорт в 40 років: на Запоріжчині документували чоловіка, який не мав навіть запису про народження

Відсутність ідентифікаційних документів призводить не лише до порушень прав людини, а й є ключовим чинником зростання злочинності, особливо серед осіб, які вже мали проблеми із законом.

Найчастіше саме труднощі з працевлаштуванням та реєстрацією, за відсутності паспорта, є причинами скоєння нових правопорушень. Саме тому робота по документуванню громадян, які відбувають покарання чи звільнилися з місць позбавлення волі, знаходиться на постійному контролі в Міграційній службі Запоріжчини.

Так, днями, у Василівському районному відділі УДМС паспортом громадянина України було документовано Леоніда - сорокарічний чоловік нещодавно звільнився з установи виконання покарань та ніколи не мав документів, що посвідчують особу. З дитинства він виховувався у державному дитячому будинку, а потім вчився у загальноосвітній школі-інтернаті для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в Херсонській області.

Коли Леонід звернувся по допомогу до міграційників, то мав на руках лише довідку про звільнення. Як з’ясувалося, він не лише ніколи не отримував свідоцтва про народження, а й взагалі в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян відсутній актовий запис про його народження. Не дивлячись на складність ситуації, завдяки ефективній співпраці фахівців Василівського відділу міграційної служби та Василівського районного Управління поліції ГУНП в області, після тривалих перевірок чоловіка вдалося документувати паспортом громадянина України.

Відтепер, маючи на руках ID-картку, Леонід зможе реалізувати свої права та законні інтереси, бути соціально і юридично дієздатним та змінити життя накраще.

Управління ДМС у Запорізькій області