Зустріч із учасником ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Зустріч із учасником ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Зустріч із учасником ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

З приводу відзначення 35-річчя ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, 26 квітня в Управлінні ДМС у Херсонській області, було організовано зустріч-бесіду із учасником наслідків трагедії на Чорнобильській атомній електростанції – Віктором Михайловичем Величко.

Гортаючи сторінки книги, що вміщує фрагмент історії і про ті страшні для людства події, Віктор Михайлович пригадав та поділився своїми спогадами із колегами. У лютому 1987 року, під час будівництва саркофагу, його було направлено від Херсонської області нести службу у зоні відчуження. Цивільний одяг змінено на спеціальний, із вшитим дозиметром радіації, надано перепустку на вхід до 30-кілометрової зони Чорнобиля – так розпочалося перебування в епіцентрі розповсюдження радіації.

У спогадах – і радіаційний запах рудого лісу,і предмети побутового вжитку, з яких зашкалював радіаційний фон, про що говорити – навіть одяг солдатів і той фонив…

Близько ста днів перебував Віктор Михайлович на території радіоактивного забруднення у 1987 році, долаючи наслідки техногенної катастрофи.

Не забуваємо та висловлюємо щиру вдячність Ліквідаторам за мужність і героїзм!

Управління ДМС у Херсонській області