Завдяки міграційникам юні і маленькі верховинці відчуватимуть Міжнародний день захисту дітей два…

Завдяки міграційникам юні і маленькі верховинці відчуватимуть Міжнародний день захисту дітей два тижні

Завдяки міграційникам юні і маленькі верховинці відчуватимуть Міжнародний день захисту дітей два тижні

Ми вже повідомляли, що колективи міграційної служби Івано-Франківщини до Міжнародгого дня захисту дітей не обмежилися проведенням певних заходів власне у цей день. До прикладу, у Верховинському райвідділі накупили солодощів і повітряних кульок для дітей на два тижні. І щодня з першого червня кожній дитині-відвідувачеві вручають паспортні документи у святковій атмосфері.

У процесі оформлення чи вже видачі юним громадянам першого національного паспорта керівниця підрозділу Надія Кіндратяк та інші працівники роз’яснюють аспекти законодавства, зручності і переваги  використання сучасного паспорта у формі ID –картки, який має записаний на чіпі кваліфікований електронний підпис, за допомогою якого можна дистанційно отримувати адміністративні послуги, здійснювати банківські операціЇ, укладати правочини тощо.

Це, до речі, є цікавим і пізнавальним й для батьків, які супроводжують дітей до міграційної служби.

Тим часом найменші дітлахи, які ще «не доросли» до першого паспорта, усе ж мають привід похизуватися своїм документом – паспортом для виїзду за кордон. Дотримуючись процедури видачі документів, працівники міграційної служби не відмовляють дітям першими переглянути закордонний паспорт.

Судячи з емоцій та дитячих усмішок на світлинах, таким спілкуванням задоволені всі! 

Управління ДМС в Івано-Франківській області