Паспорт дає можливості

Паспорт дає можливості

Паспорт дає можливості

Пані Юлії вже 19 років. Проте тільки два тижні тому вона отримала всій перший паспорт громадянина України. Приводом для звернення за оформленням ID-картки стала реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні. У свої 19 дівчина навчається в 11 класі Шрамківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, що на Драбівщині.

Юлія виросла в багатодітній сім’ї, дитячий садочок не відвідувала, зростала зі старшими братами та сестрами. До 1-го класу була зарахована аж у 8 років.

Каже, що за оформленням паспорта не зверталася раніше, оскільки в цьому не мала нагальної потреби. А от зареєструватися для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні без паспорта – не вдалося. Тому в лютому 2021 року звернулася за допомогою до Драбівського районного сектору Управління ДМС України в Черкаській області. І наприкінці квітня стала щасливою власницею ID-картки.

Зазвичай паспорт, який оформлюється вперше, видається не пізніше ніж через 20 робочих днів із дня оформлення заяви-анкети для його отримання. Проте у випадку Юлії, яка звернулася до Міграційної служби за оформленням паспорта після досягнення 18-річного віку, проводилася процедура встановлення особи, тому строк розгляду заяви-анкети був продовжений до двох місяців.

Дівчина зазначає, що з ID-карткою відкрилися нові можливості: надалі здобувати освіту та врешті-решт користуватися всіма правами громадян України.

Управління ДМС у Черкаській області