На Закарпатті стає більше власників ID-карток з КЕП

На Закарпатті стає більше власників ID-карток з КЕП

На Закарпатті стає більше власників ID-карток з КЕП

78 закарпатців уже скористалися безкоштовною послугою міграційної служби – внесення кваліфікованого електронного підпису (КЕП) на безконтактний електронний носій ID-картки. Найчастійше за отриманням даної послуги звертаються в Ужгороді, Мукачеві та Берегові.

Внесення КЕП до ID-картки надає паспорту додаткової юридичної сили. Відкриває можливість користуватися різноманітними електронним сервісами державних органів, отримувати адміністративні та банківські послуги, не виходячи з дому. Наявність КЕПу значно розширює можливості українців під час користування мобільним додатком «Дія» та Порталу електронних послуг.

Послуга доступна для громадян України, які досягли 18-річного віку. Надається за бажанням і безкоштовно. Власники раніше виданих ID-карток для внесення КЕПу можуть звернутися до будь-якого підрозділу міграційної служби. Якщо ж людина тільки подала документи на оформлення електронного паспорта, то активувати свій цифровий підпис вона зможе при отриманні готового документа в підрозділі за місцем реєстрації. Для запису КЕП на чип ID-картки потрібен PIN-код (PIN 2), який особисто вказується  власником електронного паспорта під час його отримання.

Головне управління ДМС у Закарпатській області