Спілкування з дітьми у неформальній атмосфері

Спілкування з дітьми у неформальній атмосфері

Спілкування з дітьми у неформальній атмосфері

Подібні зустрічі у неформальній атмосфері діти зазвичай сприймають краще, аніж у рамках чогось офіційного. Тут спілкування розкутіше, воно не тримає в напрузі і ні до чого не зобов’язує. Зате легко запам’ятається, бо уроки вже позаду.

Саме такий момент для спілкування зі школярами Закерничанської ЗОШ I-II ступенів обрала керівниця Рожнятівського районного відділу міграційної служби на Івано-Франківщині Маріанна Люклян. Бесіда «на природі» хоч і мала формальні ознаки зустрічі у рамках відзначення Міжнародного дня захисту дітей, насправді була і приємною, і корисною. Маріанна Богданівна завітала до рідної школи, де свого часу опановувала перші ази грамоти.

Спілкуватися на різноманітні теми,  часу на зустрічі вистачило й на те, щоб розповісти школярам  про діяльність міграційної служби. В ході діалогу діти, зокрема, дізналися про порядок оформлення сучасного електронного паспорта громадянина України у формі ID-картки, дії людини  у випадку втрати документа. Крім того, молодим людям було цікаво дізнатися про особливості Угоди про  безвізовий режим України з країнами Європейського Союзу.

Будемо сподіватися, що корисною для молодих людей була розмова про  права і свободи людини, адже це не суто правові та нормативні установки, а загальноприйняті правила поведінки людей, які випливають з моральних, етичних, культурних та інших норм суспільства. І ці знання, на думку Маріанни Люклян, дітям слід прищеплювати зі шкільної парти.

 

 

Управління ДМС в Івано-Франківській області