Буковинські міграційники приєдналися до відзначення Дня української вишиванки

Буковинські міграційники приєдналися до відзначення Дня української вишиванки

Буковинські міграційники приєдналися до відзначення Дня української вишиванки

Працівники всіх підрозділів Управління ДМС у Чернівецькій області вийшли на роботу у національних строях, адже сьогодні вся країна святкує День вишиванки, що зародився  саме у Чернівцях.

15 років тому студенти факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича прийшли звичайного навчального дня в аудиторію у етнічному українському вбранні, засвідчивши таким чином власну національну ідентичність.

Автентичний мистецький перформанс дуже швидко вийшов за межі університету та охопив спочатку все місто, а згодом і всю країну. Тож вже наступного року в цей день у вишиванках в Чернівцях можна було побачити усміхнених водіїв маршруток та таксі, продавців та офісних працівників...

Не бракувало гарного настрою та чудових усміхнених облич в робочих кабінетах нашого Управління і сьогодні. Причому, вишиване різнобарв’я буяло  не лише на гаптованому одязі працівників, а й на ошатних костюмах багатьох відвідувачів. До прикладу, в Управління на Шептицького, 25 сьогодні завітала родина Михайла та Наталі Данко. Вся сім’я прийшла до міграційної служби у вишиванках, щоби оформити закордонний паспорт старшому синочкові. Як сказав голова сім’ї, рішення приєднатися родиною до дня вишиванки було свідомим й одноголосним.

Бо вишиванка – це не просто гарний одяг, а свого роду маркер, індикатор, за допомогою якого українці ототожнюють себе з величезним історичним та культурним спадком своєї країни, те, що робить нас не схожими ні на кого, окремими, іншими, дає захист від чужинських ідеологем та ворожої зброї. Бо там де квітнуть маки на сорочках і рушниках, там завжди «своя правда, і сила, і воля»

Управління ДМС у Чернівецькій області