Міграційна служба Івано-Франківщини продовжує виявляти іноземців-правопорушників

Міграційна служба Івано-Франківщини продовжує виявляти іноземців-правопорушників

Міграційна служба Івано-Франківщини продовжує виявляти іноземців-правопорушників

Згідно з рішенням суду з території Івано-Франківської області за межі України примусово видворять ще одного іноземця, який втратив правові підстави для законного перебування в Україні. Цього разу йдеться про 34-річного громадянина Алжирської Народної Демократичної Республіки. Наразі його допроваджено до Волинського пункту тимчасового перебування іноземців з неврегульованим статусом. Після  вирішення питання з  забезпеченням цієї особи проїзними документами працівники міграційної служби супроводять її до аеропорту, забезпечивши виконання рішення суду про примусове видворення іноземця.

Крім того, у межах своєї компетенції УДМС в області  прийнято рішення про заборону молодому чоловікові відвідувати Україну найближчих 5 років.

У березні цього року працівники відділу у справах іноземців, осіб без громадянства та запобігання нелегальній міграції УДМС в Івано-Франківській області виявили молодого чоловіка за роботою в одному з закладів приготування швидкої їжі. Після проведення відповідної перевірки було з’ясовано, що громадянин Алжиру свого часу навчався у столичному вузі, проте через невиконання умов договору був відрахований з вишу і мав виїхати на батьківщину. Іноземець цього не зробив, подовживши свої пригоди в Україні до … чергової зустрічі з працівниками міграційної служби. 

 З початку року в Івано-Франківській області виявлено понад сотню порушень міграційного законодавства України. 40 осіб з-поміж правопорушників - це так звані неврегульовані особи-іноземці, яких зазвичай називають нелегальними мігрантами. Практично всі іноземці-правопорушники вже виїхали за межі країни.  Щодо 16 осіб цієї категорії прийнято рішення про заборону подальшого в’їзду в Україну на певний період.

Управління ДМС в Івано-Франківській області