УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

На Буковині розпочато прийом заяв про визнання апатридів особою без громадянства

На Буковині розпочато прийом заяв про визнання апатридів особою без громадянства

На Буковині розпочато прийом заяв про визнання апатридів особою без громадянства

Т.в.о. начальника УДМС у Чернівецькій області Валерій Попов, перший заступник начальника Василь Паращук та заступник начальника відділу у справах іноземців та осіб без громадянства Владислав Ксенюк взяли участь у онлайн-нараді для керівників територіальних органів ДМС України з питань запровадження процедури визнання особи без громадянства, яку провела т.в.о. Голови Державної міграційної служби України Наталя Науменко.

Під час наради йшлося про виконання Порядку розгляду заяв, затвердженого Постановою КМУ 24 березня 2021 року № 317. Документ визначає процедуру визнання належності особи, яка звернулась до органів ДМС із заявою про визнання особою без громадянства, до громадянства будь-якої держави.

Управлінням ДМС у Чернівецькій області вже розпочато прийом заяв про визнання особою без громадянства. Зокрема, на сьогодні прийнято дві таких заяви у осіб, які підпадають під дію вказаного Порядку. Наразі проводиться розгляд заяв та здійснюються передбачені законодавством перевірки.

Крім того, працівниками територіальних підрозділів проведено роботу з керівниками об’єднаних територіальних громад щодо уточнення та оновлення інформації про осіб, які тривалий час проживають без документів і підпадають під дію вимог законодавства щодо визнання особою без громад.

Така спільна робота дозволить легалізувати та соціалізувати осіб, які впродовж довгого часу з різних причин досі проживали на території України без жодних документів.

Управління ДМС у Чернівецькій області