В Міграційній службі Запоріжчини проводять процедуру визнання особою без громадянства за новим…

В Міграційній службі Запоріжчини проводять процедуру визнання особою без громадянства за новим законодавством

В Міграційній службі Запоріжчини проводять процедуру визнання особою без громадянства за новим законодавством

Сьогодні у відділі у справах іноземців та осіб без громадянства Управління ДМС Запорізької області пройшла процедуру визнання особою без громадянства Нугманова Роза, уродженка Республіки Татарстан. Раніше жінка подала відповідну заяву та документи і стала вже другою жителькою нашої області, яка завдяки змінам у законодавстві, змогла розпочати процедуру визнання особою без громадянства.

Історія Рози Камільязівни знайома багатьом вихідцям з республік колишнього СРСР, що тривалий час (інколи понад 20-25 років) проживають на території України за недійсними паспортами або взагалі без документів, що посвідчують особу.

Процес врегулювання визнання особою без громадянства в Україні було розпочато з березня цього року, після прийняття Постанови Кабінету Міністрів України  № 317 про деякі питання визнання особою без громадянства, в якій закріплено Порядок розгляду заяв про визнання особою без громадянства.

На сьогоднішній день в підрозділах Міграційної служби області розглядається можливість розпочати процедуру визнання особою без громадянства вже 13 заявників, серед яких цілі сім’ї з дітьми. Результатом розгляду заяв має стати отримання довідки про визнання особою без громадянства, що в подальшому стане підставою для отримання посвідки на тимчасове проживання, дозволу на імміграцію та посвідки на постійне проживання, посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон, громадянства України.

Управління ДМС у Запорізькій області