Спілкування учнів Житомирської загальноосвітньої школи №21 з працівниками міграційної служби

Спілкування учнів Житомирської загальноосвітньої школи №21 з працівниками міграційної служби

Спілкування  учнів Житомирської загальноосвітньої школи №21 з працівниками міграційної служби

Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. Напередодні Міжнародного дня захисту дітей УДМС України в Житомирській області  особливу увагу приділяє спілкуванню з дітьми.

Проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань паспортизації серед сучасної молоді є вкрай важливою у контексті формування свідомого відповідального громадянина.

З цією метою, завідувач сектору по роботі з Єдиним державним демографічним реєстром Інна АТАМАНЧУК та головний спеціаліст із зав’язків з громадськістю та ЗМІ Олена ЧУПРІНА провели бесіду з учнями сьомого класу загальноосвітньої школи №21 м. Житомир.

Підлітків ознайомлено із напрямами роботи Державної міграційної служби України, представлено загальний перелік адміністративних послуг та описано особливості їх надання.

Школярі виявили активність, інтерес та ініціативу у спілкуванні із фахівцями.

Інна АТАМАНЧУК акцентувала увагу на значенні головного документа громадянина України, наголосила на своєчасному його оформленні. Учням було роз’яснено порядок оформлення паспорта та повідомлено про комплексну послугу ‒ одночасне оформлення першого паспорта та реєстрації в Державному реєстрі фізичних осіб платників податків.

Учні ознайомилися із офіційним сайтом ДМС, зокрема можливістю використання електронних сервісів та застосування цифрового паспорту за допомогою мобільного додатку «Дія».

Управління ДМС у Житомирській області