В Ужгороді обговорили міжвідомчу протидію незаконній міграції

В Ужгороді обговорили міжвідомчу протидію незаконній міграції

В Ужгороді обговорили міжвідомчу протидію незаконній міграції

В Головному управлінні ДМС в Закарпатській області відбулася міжвідомча робоча зустріч з питань законності перебування іноземців та осіб без громадянства в Україні. У її роботі взяли участь керівники управління у справах іноземців та ОБГ, представники обласного управління СБУ та прикордонники.

Керівник міграційної служби Ігор Михайлишин повідомив присутніх про результати виконання рішення РНБО щодо іноземців, які входять до санкційного списку осіб, які мають статус «кримінального авторитета» та учасника злочинної групи та становлять загрозу для національної безпеки України. Двом мігрантам зі списку, громадянам Вірменії та Росії, 24 травня Головним управлінням ДМС в області скасовано дозвільні документи на право проживання в Україні безстроково.

Обговорювалися питання поглиблення міжвідомчої взаємодії із виявлення іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території нашої країни, обміну інформацією з цього приводу.

У ході зустрічі йшлося про підвищення ефективності заходів шляхом організації спільної перевірки місць можливого перебування іноземців, дотримання керівниками підприємств встановленого порядку працевлаштування іноземних громадян, відпрацювання прикордонних районів області з метою виявлення стійких каналів транзиту незаконних мігрантів.

Головне управління ДМС у Закарпатській області