Новий е-сервіс ДМС в дії: незаконний мігрант примусово покине межі України завдяки пильності запоріжан

Новий е-сервіс ДМС в дії: незаконний мігрант примусово покине межі України завдяки пильності запоріжан

Новий е-сервіс ДМС в дії: незаконний мігрант примусово покине межі України завдяки пильності запоріжан

Сьогодні фахівці відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення Міграційної служби області разом із представниками СБУ та Управління міграційної поліції ГУНП в області виявили в Запоріжжі громадянина Грузії, який переховувався від правоохоронців.

Дізнатися про  порушення міграційного законодавства іноземцем вдалося завдяки анонімному повідомленню від небайдужої особи через новий е-сервіс ДМС https://dmsu.gov.ua/services/migrant.html, який покликаний приймати від громадян повідомлення про ймовірне порушення законодавства іноземцями та особами без громадянства.

35-річний грузин спочатку перебував у селі Кам’янське, а потім перебрався до Запоріжжя, але це не допомогло йому сховатися від правоохоронних органів - завдяки налагодженій співпраці міграційників та співробітниками СБУ були здійсненні усі необхідні заходи щодо відстеження його місця перебування.

Стосовно незаконного мігранта складено адміністративний протокол за ст.203 КУпАП (порушення правил перебування в Україні) та накладено грошовий штраф у сумі 4250 грн. Також порушнику доведеться покинути Україну - Управлінням ДМС прийнято рішення про його примусове повернення в країну походження.

Ще один порушник міграційного законодавства отримав сьогодні адміністративне стягнення: 47-річний громадянин Латвії втратив посвідку на постійне проживання, яку мав, та замість того, щоб звернутися до Міграційної служби для оформлення нової - жив без документів.

Фахівцями Вознесенівського районного відділу УДМС, за сприянням УМП, у відношенні латвійця, було складено адміністративний протокол за ст. 203 КУпАП та накладено штраф 1700 грн.

Міграційна служба області продовжує вживати усі необхідні заходи щодо протидії нелегальній міграції в області та закликає іноземних громадян дотримуватися чинного законодавства.

Управління ДМС у Запорізькій області