Напередодні відзначення Міжнародного дня захисту дітей

Напередодні відзначення Міжнародного дня захисту дітей

Напередодні відзначення Міжнародного дня захисту дітей

У межах щорічного відзначення Міжнародного дня захисту дітей та з метою підвищення обізнаності населення та привернення уваги громадськості до питання безумовного забезпечення прав та свобод дитини, формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства щодо дітей та створення безпечного середовища для дітей 27 травня 2021 року провідним спеціалістом Лисичанського МВ УДМС в Луганській області Жанною Стєпаненко було проведено зустріч з класним керівником Пивоваровою Тетяною Василівною та учнями 10-А класу КЗ “Лисичанська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №8”, розташованого за адресою: вул. Шкільна, 5, м.Лисичанськ.

Увагу дітей було привернуто до проблеми насильства в рамках чотирьох категорій, а саме: нехтування, моральне, фізичне та сексуальне насильство. Дітям було наголошено на тому, що кожна з цих категорій насильства, може призвести до завдання дитині фізичної або емоційної шкоди різного ступеня, що, у свою чергу, може призвести до серйозної травми або навіть до смерті. Також, було розглянуто основні типи жорстокого поводження з дітьми.

Дітям були роз’яснені їх права та свободи відповідно до Конституції України, Конвенції про права дитини, Декларації прав дитини, цивільного та сімейного кодексів України, Закону України “Про охорону дитинства”.

Жвавий інтерес учнів викликало питання здійснення державою захисту прав і свобод дітей. Провідний спеціаліст підрозділу пояснив, що держава через органи опіки і піклування, служби у справах дітей, центри соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, кол-центр з питань запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей у порядку, встановленому законодавством, надає дитині та особам, які піклуються про неї, необхідну допомогу у запобіганні та виявленні випадків жорстокого поводження з дитиною, передачі інформації про ці випадки для розгляду до відповідних уповноважених законом органів для проведення розслідування і вжиття заходів щодо припинення насильства.

На завершення заходу представник міграційної служби наголосил про важливість отримання паспорта громадянина України у формі ID-картки, його переваги, та щиро побажала незабутніх вражень на літньому відпочинку.

Управління ДМС у Луганській області