Розпочато прийом заяв про визнання особою без громадянства в ГУ ДМС України в Донецькій області

Розпочато прийом заяв про визнання особою без громадянства в ГУ ДМС України в Донецькій області

Розпочато прийом заяв про визнання особою без громадянства в  ГУ ДМС України в Донецькій області

16 квітня поточного року набрала чинності Постанова КМУ №317 від 24 березня 2021 року «Деякі питання визнання особою без громадянства», якою затверджено Порядок розгляду заяв про визнання особою без громадянства.

Зазначені категорії осіб мають можливість подавати до територіальних органів та підрозділів Державної міграційної служби відповідні заяви про визнання їх особами без громадянства.

Із застосуванням засобів відомчої інформаційної системи ДМС в Головному управлінні ДМС України в Донецькій області стартував прийом та розгляд заяв про визнання особою без громадянства.

Одним з перших заявників, який звернувся до ГУ ДМС України в Донецькій області з питання визнання особою без громадянства, став уродженець Таджикистану, який тривалий час перебуває на території України без документів.

У разі успішного проходження процедури та визнання особою без громадянства, заявник зможе отримати документи, які дадуть змогу законно проживати в Україні та повноцінно користуватись своїми правами у соціальному та економічному житті суспільства.

За додатковою інформацією з питань визнання особою без громадянства звертайтеся за адресами: м. Маріуполь, вул. Георгіївська, 30А та м. Краматорськ, вул. Двірцева, 40В або до найближчого підрозділу ДМС.

Головне управління ДМС у Донецькій області