Свято маленьких громадян

Свято маленьких громадян

Свято маленьких громадян

Працівники міграційної служби Тернопільської області активно долучились до заходів з нагоди Міжнародного дня захисту дітей, яке традиційно відзначається 1 червня.

В перший літній день головним спеціалістом  Бережанського МРВ УДМС у Тернопільській області Юлією СТЕПАНЧАК  прийнято участь в урочистостях приурочених Міжнародному дню захисту прав дітей, організованих поліцією ювенальної превенції спільно із службою у справах дітей та молоді Бережанської міської ради, відділом поліції 1 (м.Бережани) та центру юнацької творчості Бережанської міської ради. Проведено бесіду із батьками та дітьми щодо прав дитини та неприпустимості їх порушення, особливості документування маленьких громадян України паспортом для виїзду за кордон, та документуванням паспортом громадянина України вперше. Проведено бесіду з учнями Бережанського ліцею щодо прав дітей, громадянства України, важливості отримання, зручності та переваги паспорта громадянина України у формі ІД-картки.

Працівники Теребовлянського РВ УДМС у Тернопільській області спільно  із працівниками поліції організували заходи для дітей 4-8 класів Теребовлянського навчально-реабілітаційного центру. Позитивні враження діти отримали, коли майстри аквагриму розмалювали на їхніх обличчях емблему міграційної служби. На завершення свята діти мали змогу поласували солодощами та фруктами.

Працівники Лановецького РС УДМС у Тернопільській області провели круглий стіл з учнями 5-го класу на тему: “Дитина повинна мати право на ім’я та громадянство”.

Завідувач Козівського районного сектору Софія ГЛАДЧУК взяла участь у благодійній ярмарці, яка проводилась до міжнародного дня.  Виручені кошти із ярмарки передано на лікування онкохворого Арсенка.

Працівники Підволочиського РС УДМС у Тернопільській області спільно з начальником служби у справах дітей Підволочиської ОТГ відвідали дитячий будинок сімейного типу родини Рожицьких, які виховують 9 дітей, в тому числі дітей-сиріт дітей позбавлених батьківського піклування.

Користуючись нагодою хочемо привітати усіх дітей! Нехай небо над головою завжди буде мирним, а кожен новий день — добрим і цікавим.

Управління ДМС у Тернопільській області