Інформаційні заходи до Міжнародного дня захисту дітей

Інформаційні заходи до Міжнародного дня захисту дітей

Інформаційні заходи до Міжнародного дня захисту дітей

У межах щорічного відзначення Міжнародного дня захисту дітей та з метою підвищення рівня обізнаності населення та привернення уваги громадськості до питання безумовного забезпечення прав та свобод дитини, формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства щодо дітей та створення безпечного середовища для дітей 01 червня 2021 року інспекторами Троїцького РВ УДМС в Луганській області Деревянко Рітою та Дрокіною Олесею була проведена зустріч з працівниками відділу культури Троїцької ОТГ, на тему: «Права дітей в Україні: наскільки діти відчувають себе захищеними?».

Також співробітниками відділу проведено лекцію-співбесіду з дітьми будинку культури Троїцької ОТГ спрямовану на формування свідомого та поважливого ставлення до соціально-позитивного способу життя, підвищення рівня обізнаності щодо правомірної поведінки, відповідальності за правопорушення, прав, обов’язків.

Дітям роз’яснено їх права та свободи відповідно до Конституції України, Конвенції про права дитини, Декларації прав дитини, цивільного та сімейного кодексів України, та інших НПА України.

Бесіда була жвавою та цікавою. Представники Троїцького РВ також наголосили про важливість отримання паспорта громадянина України у формі ID - картки, його переваги  та щиро побажали незабутніх вражень під час літнього активного відпочинку.

Управління ДМС у Луганській області