Свято щирого спілкування з дітьми

Свято щирого спілкування з дітьми

Свято щирого спілкування з дітьми

Турбота про дітей, особливо тих, які  позбавлені батьківської любові, має стати філософією нашого дорослого життя. Пріоритетність інтересів дитини – понад усе, адже саме вони є тим кодом, через який  ми маємо можливість і просто зобов’язані передавати рідну мову, традиції і культуру нації. Тим паче, що сім’я і дитина – це споконвічні цінності, властиві українству.

Дуже шкода, що і в сучасних реаліях діти через різні обставини нерідко зазнають болю, пізнають несправедливість, позбавлені елементарних побутових умов проживання.

У своїй повсякденній роботі, а часто-густо й поза нею, чимало з нас стараються перейнятися проблемами дітей, що потребують лікування або реабілітації, переживаємо за вирішення тих чи інших проблем, допомагаємо, сприяємо, співчуваємо. І віриться, що ця небайдужість дедалі більше додає надії на краще, на позитив.

Як відомо, щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей. Зазвичай у цей день з дітьми проводяться різні заходи, влаштовуються дитячі свята і театралізовані дійства.

Так було і цьогоріч практично у кожному районі на Прикарпатті, а у багатьох зістрічах з дітьми у навчальних закладах чи просто на вулиці взяли участь й працівники територіальних підрозділів міграційної служби Івано-Франківщини.  Спілкування з дітьми не завершилося власне 1 червня. Воно триватиме як у рамках проведення запланованих заходів до  Міжнародного дня захисту дітей, так і з огляду на важливість підготовки нинішніх школярів до перших кроків у доросле життя -  розповісти про порядок та процедуру оформлення першого паспорта громадянина України у формі ID-картки, терміну дії біометричних документів, ознайомити з роботою міграційної служби і можливостями електронних сервісів на офіційному сайті Державної міграційної служби.

До прикладу, саме у такому інформаційно-роз’яснювальному форматі провели зустрічі зі школярами  9-11 класів Надвірнянського ліцею ім. В. Чорновола працівниці територіального підрозділу міграційної служби Христина Яцурак,  Тетяна Гриняджук  і  Іванна Сидорук. Натомість керівниця Коломийського районного відділу міграційної служби Вікторія Скільська разом з працівницею цього ж підрозділу Марією Равлюк зустрілися з восьмикласниками ліцею №9, яким розповіли про важливість діяльності міграційної служби для потреб людей.

Питання свідомого та поважливого ставлення до соціально-позитивного способу життя, підвищення рівня обізнаності щодо правомірної поведінки, відповідальності за правопорушення, прав та обов’язків – такою була тематика спілкування працівників Тлумацького районного відділу міграційної служби зі школярами Тлумацької загальноосвітньої школи.

У Тисмениці заступник начальника територіального підрозділу міграційної служби Микола Чупірчук взяв участь у локації для дітей, облаштованій відділком  поліції і спрямованій на  ознайомлення дітей з роботою поліцейських і працівників міграційної служби. Організатори свята подарували малечі приємні емоції та враження від можливості побачити справжню зброю, посидіти у службовому автомобілі патрульної служби, приміряти спецзасоби.

Тим часом ми не забули й про найменших діток, які лише починають опановувати шкільну грамоту. Спілкуватися з першокласниками і щоб завоювати їхню увагу – то справжнє мистецтво. Уміємо й це. Принаймні заступниця керівника Косівського РВ УДМС Надія Пишик, яка жваво у формі гри спілкувалася з першокласниками ліцею імені Ігоря Пелипейка, і заступниця начальника Городенківського підрозділу міграційної служби Світлана Мішталь, яка завітала в гості до першокласників Городенківської ЗОШ №1, вже не вперше впоралися зі своєю місією зацікавити діточок до культури поведінки, поваги до  батьків і вчителів, старанності у навчанні.

Усмішки дітей – це найкраще, що може потішити погляд. У цих усмішках відображено всю щирість і довіру дитини до дорослої людини. Важливо, щоб ці діти не відчували обману і байдужого ставлення з боку батьків, педагогів, сусідів. Важливо, щоб кожній дитині були створені умови для повноцінного розвитку і реалізації можливостей, щоб її життя було безпечним. І ми отримаємо таку молодь, якою пишатимемося.

Управління ДМС в Івано-Франківській області