Набувайте прав – отримуйте статус особи без громадянства

Набувайте прав – отримуйте статус особи без громадянства

Набувайте прав – отримуйте статус особи без громадянства

Від моменту нашого анонсу про надання послуги з прийому структурними міськими/районними підрозділами Управління ДМС у Херсонській області осіб без громадянства, було прийнято 7 заяв про надання статусу такої особи.

Так, 28 травня 2021 року, до Корабельного РВ у м. Херсоні УДМС із заявою про визнання особою без громадянства звернулася 22-річна пані Олександра. Дівчина народилася на території України у 1999 році, навчалася у школі, отримала атестат про повну загальну освіту, народила дитину, але у зв’язку із відсутністю документів, які посвідчують її особу, вона не може користуватися цілим спектром соціальних та економічних прав.

Олександра у 2018 році вже зверталася до міграційної служби із заявою про видачу паспорта громадянина України вперше після досягнення 18-річного віку, однак, належність до громадянства України встановлено не було.

Відповідно до прийнятої нещодавно постанови, у разі визнання особою без громадянства, пані Олександра тепер матиме підстави для отримання посвідки на тимчасове проживання та в подальшому набути громадянство України.

Управління ДМС у Херсонській області