Міграційною службою Києва затримано іноземців, які через Україну намагалися незаконно потрапити…

Міграційною службою Києва затримано іноземців, які через Україну намагалися незаконно потрапити до Європи

Міграційною службою Києва затримано іноземців, які через Україну намагалися незаконно потрапити до Європи

Сьогодні, 2 червня 2021 року, працівниками Управління міграційного контролю, протидії нелегальній міграції та реадмісії ЦМУ ДМС в м. Києві та Київській області спільно зі співробітниками Національної поліції та Державної прикордонної служби було виявлено групу іноземців, які свого часу прибули до України на навчання за запрошенням одного із вищих навчальних закладів столиці, що дало їм підставу для отримання посвідок на тимчасове проживання у нашій країні. 

Проте на початку травня поточного року зазначені четверо громадян Алжиру були затримані представниками прикордонної поліції Румунії під час незаконного перетину державного кордону України з Румунією поза пунктами пропуску та були передані на територію України в рамках процедури реадмісії. У результаті працівниками Адміністрації ДПСУ було прийнято рішення про примусове повернення іноземців з України із забороною в’їзду, а Міграційною службою були скасовані посвідки на проживання в Україні вказаним вихідцям з Алжиру.

Та порушники міграційного законодавства не покинули територію України у визначений термін, тому їх було виявлено та затримано на підставі ч.2 ст. 263 КУпАП України. Відносно іноземців складено адміністративні протоколи за ч.1 ст. 203 КУпАП «Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України» та поміщено до Пункту тимчасового перебування іноземців з метою подальшого видворення з території України.

Слід зазначити, що навчальний заклад, студентами якого являлися зазначені порушники міграційного законодавства, вже неодноразово потрапляв до уваги працівників ЦМУ ДМС в м. Києві та Київській області, оскільки і раніше були випадки, коли студенти цього вишу незаконно перетинали державний кордон та в подальшому були видворені з України. Працівниками міграційної служби проводяться подальші перевірки.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області