На Запоріжжі провели спільний рейд по здійсненню контролю за дотриманням законодавства у сфері…

На Запоріжжі провели спільний рейд по здійсненню контролю за дотриманням законодавства у сфері міграції

На Запоріжжі провели спільний рейд по здійсненню контролю за дотриманням законодавства у сфері міграції

Сьогодні вранці працівники Міграційної служби спільно з представниками СБУ, УМП ГУНП, Національної гвардії та Бердянського прикордонного загону провели спільні  відпрацювання місць ризику незаконного працевлаштування іноземців - великого ринку оптово-роздрібної торгівлі в Кам’янсько-Дніпровському районі та інших торгівельних площадок Запорізької області.

З метою виявлення іноземних громадян, що не виконують зобов’язання стосовно свого перебування в Україні, було перевірено близько 60 осіб.

Також, для встановлення перевезення іноземців, які незаконно перебувають в Україні, міграційниками разом із групою швидкого редагування Василівського району було перевірено більше 200 транспортних засобів на трасі Харків – Сімферополь. Особливу увагу приділили виявленню мігрантів із неврегульованим статусом.

За результатами спільної роботи у відношенні чотирьох порушників, трьох іноземців та одного громадянина України, було складено адміністративні протоколи за порушення правил перебування в Україні та незаконне працевлаштування іноземця (за статтями 203, 204 та 205 КУпАП) з накладенням грошових штрафів.

Окрім цього, за позовом Пологівського районного сектору УДМС, Пологівським районним судом сьогодні було прийнято рішення про примусове видворення з України громадянина Російської Федерації. Для виконання рішення про видворення незаконного мігранта буде супроводжено до КПП Харків.

Міграційна служба в черговий раз нагадує іноземним громадянам, що діючі карантинні обмеження не звільняють від дотримання встановлених правил перебування в Україні. Посилені заходи по протидії нелегальній міграції на території області тривають.

Управління ДМС у Запорізькій області