Документування осіб без громадянства

Документування осіб без громадянства

Документування осіб без громадянства

Цього тижня територіальні підрозділи Міграційної служби Харківської області почали приймати перші заяви про визнання особою без громадянства, зокрема працівники Дергачівського районного відділу ГУДМС України в Харківській області прийняли заяву про визнання особою без громадянства від пана Ігоря, який тривалий час проживав на території України без документів. Працівниками Шевченківського районного сектору ГУДМС України в Харківській області було здійснено прийом заяви щодо визнання особою без громадянства від пана Володимира, який також через життєві обставини був вимушений жити без документів протягом тривалого часу.

У разі визнання особою без громадянства, особи матимуть підстави для отримання посвідки на постійне проживання, а в майбутньому – набуття громадянства України, а також можливість отримання належного медичного обслуговування, офіційного працевлаштування та користуватися конституційними, соціальними та іншими правами.

Нагадуємо, що 16 квітня 2021 року набрала чинності постанова Кабінету міністрів України №317 від 24.03.2021 року «Деякі питання визнання особою без громадянства», якою затверджено Порядок розгляду заяв про визнання особою без громадянства.

Головне управління ДМС у Харківській області