В Миколаєві проведено прес-конференцію для представників місцевих ЗМІ

В Миколаєві проведено прес-конференцію для представників місцевих ЗМІ

В Миколаєві проведено прес-конференцію для представників місцевих ЗМІ

Сьогодні 04 червня відбулась прес-конференція для представників ЗМІ, представників телевізійних каналів та інтернет-видань Миколаївської області на тему «Особливості процедури визнання особою без громадянства».

На запитання журналістів відповідав Перший заступник начальника Управління Державної міграційної служби України в Миколаївській області Євген Шаталов.

Євген Шаталов розповів представникам ЗМІ, що 24 березня Урядом України прийнято Постанову «Про деякі питання визнання особою без громадянства», якою затверджено Порядок розгляду заяв про визнання особою без громадянства, а також зразків супутніх документів та в Україні розпочався прийом та оформлення документів для осіб, які бажають набути статус особи без громадянства (ОБГ).

Перший заступник начальника Управління Євген Шаталов повідомив, що процедура надає особі можливість отримання посвідки на тимчасове проживання, яка дозволяє насамперед підтвердити особу людини, а також підтвердити законність перебування особи на території України.

Представників ЗМІ цікавили питання хто може звернутись до підрозділів міграційної служби для набуття статусу особи без громадянства, які особа повинна надати документи, який термін розгляду заяви, причини відмови в набутті статусу ОБГ  та інше.

На всі запитання представників ЗМІ перший заступник начальника  Управління Євген Шаталов надав вичерпні відповіді.

Управління ДМС у Миколаївській області