Боротьба з нелегалами в дії

Боротьба з нелегалами в дії

Боротьба з нелегалами в дії

Примусово видворено іноземця, який звільнився з місць позбавлення волі та перебував на території України незаконно.

31 травня 2018 року на адресу УДМС України в Київській області надійшло повідомлення Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУ НП в Київській області щодо незаконного перебування на території України громадянина Латвії, який був засуджений Ширяївським районним судом Одеської області до покарання у вигляді позбавлення волі за вчинення кримінального правопорушення.

За оперативною інформацією, громадянин Латвії, Дергачов Віталій, під час відбування покарання на шлях виправлення не став. З квітня 2016 року останній відбував покарання у Білоцерківській виправній колонії № 35 та був звільнений 31.05.2018 року. Одразу після звільнення з колонії зазначений іноземець затриманий співробітниками відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС України в Київській області спільно із оперативними співробітниками УБЗПТЛ ГУ НП в Київській області.

31 травня 2018 року Білоцерківським міськрайонним судом Київської області прийнято рішення про затримання з поміщенням до Чернігівського ПТПІ ДМС України та примусове видворення з України громадянина Республіки Латвія. Рішення суду звернено до негайного виконання. 

Встановлено, що громадянин Республіки Латвія не мав на території України постійного місця проживання і реєстрації, роботи та законних джерел доходів;  у нього не було підстав для тимчасового перебування на території нашої країни, достатнього фінансового забезпечення для проживання в Україні та виїзду за її межі; крім цього, він не мав сімейних або родинних зв’язків.

Завдяки вжитим співробітниками відділу запобігання нелегальній міграції заходам, зазначеного іноземця було документовано сертифікатом на повернення до країни походження та примусово видворено з території України 14 листопада 2018 року із подальшою забороною в’їзду на територію України терміном на 5 років відповідно до вимог статті 30 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства».

Зазначений іноземець залишив територію України авіаційним транспортом через ДПМА «Бориспіль».

Управління ДМС у Київській області