Боротьба з нелегальною міграцією в Київській області набирає обертів: лише за тиждень примусово…

Боротьба з нелегальною міграцією в Київській області набирає обертів: лише за тиждень примусово видворено 6 нелегальних мігрантів з території України

Боротьба з нелегальною міграцією в Київській області набирає обертів: лише за тиждень примусово видворено  6 нелегальних мігрантів з території України

Так, 19 листопада 2018 року з території України примусово видворено 4 громадянина Соціалістичної Республіки В’єтнам, які утримувались в Чернігівському ПТПІ ДМС України відповідно до рішень Васильківського міськрайонного суду Київської області. Зазначені іноземці були виявлені на території Київської області наприкінці жовтня 2018 року та незаконно перебували на території України без будь-яких документів. Документування сертифікатами на повернення до країни походження відбулося, завдяки налагодженій співпраці співробітників Департаменту у справах іноземців та осіб без громадянства ДМС України із консульським відділом Посольства Соціалістичної Республіки В’єтнам в Україні.

Крім того, 22 листопада 2018 року через пункт пропуску Державного кордону України «Сеньківка» видворено громадянина Російської Федерації, який утримувався в Чернігівському ПТПІ ДМС України з серпня 2018 року. Завдяки зусиллям співробітників Відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення Управління ДМС в Київській області, зазначеного іноземця документовано сертифікатом на повернення до країни походження та виконано процедуру примусового видворення. Того ж дня ще одного нелегального мігранта із Соціалістичної Республіки В’єтнам примусово видворено до країни походження авіаційним транспортом через ДПМА «Бориспіль».

Стосовно всіх іноземців прийняті рішення про заборону в’їзду на територію Україну терміном на 5 років відповідно до вимог ст. 30 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства». 

Управління ДМС у Київській області