Черкащина зустрічає паломників-хасидів

Черкащина зустрічає паломників-хасидів

Черкащина зустрічає паломників-хасидів

Щороку до м.Умань Черкаської області прибувають тисячі паломників-хасидів на святкування іудейського Нового року − Рош-га-Шана. Цьогоріч заходи з цієї нагоди проходитимуть 20−22 вересня. З метою запобігання та протидії нелегальній міграції та іншим порушенням законодавства України в міграційній сфері, притягненням порушників до відповідальності згідно із чинним законодавством посилилася взаємодія міграційної служби з правоохоронними органами.

18 вересня відбулася робоча нарада за участю першого заступника начальника УДМС України в Черкаській області В. А. Уманця, працівників сектору організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення, Уманського районного відділу міграційної служби,  відповідальних за напрямок роботи по боротьбі з нелегальною міграцією, спільно з т.в.о. начальника Уманського відділу поліції, підполковником поліції С.М.Завальним та в.о. заступника начальника Уманського відділу поліції, майором поліції В. В. Петриченком щодо здійснення контролю за тимчасовим перебуванням іноземців в Умані.

Так, завдяки спільним зусиллям правоохоронців та міграційників, 17 вересня в м. Умань було виявлено громадянку Ізраїлю, яка порушила встановлений термін перебування в Україні. Особу притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 203 КУпАП та прийнято рішення про її примусове повернення за межі України.

В УДМС України в Черкаській області створена робоча група для встановлення законності перебування іноземних громадян та осіб без громадянства на території України, яка діятиме протягом всього терміну святкування хасидами Нового року за іудейським календарем.

Управління ДМС у Черкаській області