Черкаси вшанували чорнобильців-ліквідаторів

Черкаси вшанували чорнобильців-ліквідаторів

Черкаси вшанували чорнобильців-ліквідаторів

Згадати трагічні події 26 квітня 1986 року зібралися черкасці у Соборному сквері. 32 роки минуло від дня аварії на Чорнобильській АЕС, але наслідки техногенної катастрофи відчуваємо і донині.

Біля пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобиля» задля спільної молитви зібралися ліквідатори, члени сімей тих, кому не вдалося вижити у боротьбі з радіаційним забрудненням, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи, представники влади, духовенства, громадських організацій, працівники міграційної служби, студенти, школярі тощо.

Вшанувати ліквідаторів прийшов і начальник Соснівського РВ у м. Черкаси Володимир Петрович Черниш. Для нього – це особливий день, адже самому довелося долати наслідки аварії у 1987 році. Понад сотню днів перебував на території радіоактивного забруднення. Він – один із тих, кому вдалося пройти випробування радіацією, проте ціною власного здоров’я.   

Символічно, що в День Чорнобильської трагедії начальник УДМС України в Черкаській області  І. В. Шапран вручив Володимиру Петровичу «Золотий орден храму «Чорнобильський спас». Спогади про подвиг героїв-чорнобильців, які прийняли радіаційний удар на себе, назавжди залишаться у нашій пам’яті.

Управління ДМС у Черкаській області