Черкаські міграційники виявили громадянина Республіки Азербайджан, який згідно з наданими документами…

Черкаські міграційники виявили громадянина Республіки Азербайджан, який згідно з наданими документами проживає в Головному управлінні Національної поліції України в Черкаській області

Черкаські міграційники виявили громадянина Республіки Азербайджан, який згідно з наданими документами проживає в Головному управлінні Національної поліції України в Черкаській області

Під час проведення відпрацювання в рамках профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант» працівниками сектору організації запобігання нелегальній міграції реадмісії та видворення Придніпровського РВ в м. Черкаси УДМС України в Черкаській області спільно з поліцейськими ВБЗПТЛ ГУНП України в Черкаській області виявлено громадянина Республіки Азербайджан, який намагався переконати працівників міграційної служби, що його посвідка на постійне проживання є надійним гарантом законності підстав перебування в Україні. Після ретельної перевірки з’ясувалося, що за обліками Державної міграційної служби України посвідка на постійне проживання цього громадянина із зазначеними серією та номером не значаться.

Найкурйознішим фактом виявилося те, що в наданому «документі» місце реєстрації проживання спритного іноземця – м. Черкаси, вул. Смілянська, 57! А це не багато, не мало – Головне  управління Національної поліції України в Черкаській області. 

Працівниками міграційної служби, зважаючи на виявлені факти порушення законодавства України, складено протокол за ст. 203 КУпАП (порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні) стосовно цього громадянина та прийнято рішення про його примусове повернення з України.

Матеріали щодо встановлення обставин виготовлення та використання підроблених документів направлено до ГУНП України в Черкаській області.

06 квітня 2018 року слідчим відділом Черкаського відділу поліції за даним фактом порушено кримінальне провадження за ч.1 ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів» та проводиться досудове розслідування.

Управління ДМС у Черкаській області