Чернігівщина відзначила День вишиванки

Чернігівщина відзначила День вишиванки

Чернігівщина відзначила День вишиванки

Щороку  у  третій четвер травня  - у кожному куточку Сіверщини  працівники УДМС України у Чернігівській області   долучаються  до відзначення Всесвітнього дня вишиванки – приходять на роботу вишитому вбранні.

Отож і цьогоріч дружній колектив міграційної служби Чернігівщини провів патріотичний флешмоб  - працівники прийшли на роботу, одягнувши вишиванки. І  таким чином продемонстрували свою духовну єдність з українцями усього світу.

Очей не можна відвести від цієї краси – одягу в якому наші пращури ходили щодня. Кожен вирішив по-своєму підійти до вибору вбрання, тож райдужне розмаїття  вишиванок було вражаючим -   сорочки і сукні як в етнічному стилі з червоно-чорним та червоно-синім орнаментом, так і осучаснений одяг  - із яскравим малюнком та на кольоровому полотні.

До речі, цей день спеціально не закріплено за однією датою, аби вона не припадала на вихідний день. Адже суть саме у тому, щоб одягнути вишиванку всім містом чи селом та показати свою єдність і солідарність у збереженні споконвічних народних традицій створення і носіння етнічного вишиваного одягу.

Управління ДМС у Чернігівській області