Чернігівщина вшанувала пам'ять тих, хто ціною життя відстояв перемогу у війні в Україні

Чернігівщина вшанувала пам'ять тих, хто ціною життя відстояв перемогу у війні в Україні

Чернігівщина вшанувала пам'ять тих, хто ціною життя відстояв перемогу у війні в Україні

22 червня - День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні щорічно відзначає  наша держава всенародною  шаною  українців, загиблих під час Другої світової війни, їхнього героїзму та подвигу.

Саме цього дня, 76 років тому в життя українців увірвалося це страшне  слово «війна», назавжди перекресливши їхню долю, мрії й сподівання. Втім безмежний патріотизм, любов і спрага до свободи, ціною мільйонів життів героїчних синів нашого народу, переборола страшного ворога та повернула мир і злагоду на українську землю. Та лихоліття тієї війни назавжди залишили  у серці щемний біль пам’яті про тих, хто так і не побачив  вистраждану й омріяну блакить  неба над нашою державою…

Ця скорботна дата стосується кожної української родини – де згадають безсмертний подвиг, ратну звитягу рядових бійців і командирів, партизанів і підпільників, відомих воєначальників, учасників Руху Опору за межами Батьківщини, усіх тих, хто у червні 1941 року піднявся на священний бій з фашистами, а також тих, хто кував перемогу в тилу, працюючи на заводах і фабриках, у наукових установах, на ланах і фермах, хто не скорився і загинув у концентраційних таборах.

22 червня, саме задля  вшанування пам’яті жертв війни в Україні в Чернігові у сквері імені М. М. Попудренка  зібралися  ветерани, керівники області та міста - перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, голова обласної ради Ігор Вдовенко, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, голова Чернігівської організації ветеранів України Анатолій Москаленко та голова Чернігівської міської ради ветеранів Ірина Четвертак, представники органів виконавчої влади, громадськість та представники ЗМІ.

Розпочався скорботний захід   хвилиною мовчання за загиблими та оркестровим виконанням Гімну України. Далі присутні поклали квіти до Братської могили та меморіальних стел загиблим учасникам антитерористичної операції і Героям Небесної Сотні.

Цього ж дня у Кіно-культурному мистецькому центрі з національно-патріотичного виховання дітей та молоді відбувся кінопоказ документального фільму «Чернігівський рубіж».

Управління ДМС у Чернігівській області