Чернівецькі міграційники навчалися надавати домедичну допомогу

Чернівецькі міграційники навчалися надавати домедичну допомогу

Чернівецькі міграційники навчалися надавати домедичну допомогу

Працівники Управління ДМС у Чернівецькій області взяли участь у тренінгу з надання домедичної допомоги на базі Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Завідувач відділу навчально-тренувальної роботи Андрій Охрімовський дав представникам міграційної служби нескладні та дієві поради щодо критично важливих у перші хвилини реанімаційних заходів до моменту прибуття медиків. Адже доки карета швидкої дістається місця виклику, проінструктовані належним чином випадкові свідки можуть врятувати чиєсь життя.

Міграційники навчалися зупиняти кровотечу, ознайомилися з алгоритмом дій під час серцевих нападів, інсультів, ураження струмом, опіків, епілептичних, діабетичних чи гіпертонічних приступів, потрапляння до стравоходу сторонніх предметів або води тощо.

«Така інформація є надзвичайно важливою для працівників міграційної служби, – каже завідувач сектору оформлення документів Оксана Мотозюк. – Адже у зонах прийому громадян, коли під кабінетами черги та великі скупчення людей, можуть траплятися різні ситуації. У відвідувачів інколи стрибає тиск або рівень цукру у крові, можливі судоми або й навіть втрата свідомості. Тому важливо в цей момент не розгубитися та вміти надати людині першу допомогу».

Для підготовки до такого роду надзвичайних ситуацій для працівників територіальних підрозділів Управління ДМС у Чернівецькій області, які надають адміністративні послуги, будуть проведені такі ж навчання у районних центрах.

Управління ДМС у Чернівецькій області