ЦНАП Шумської територіальної громади першим на Тернопілля розпочав прийом заяв на оформлення…

ЦНАП Шумської територіальної громади першим на Тернопілля розпочав прийом заяв на оформлення паспортів

ЦНАП Шумської територіальної громади  першим на Тернопілля  розпочав прийом заяв на оформлення паспортів

7 березня урочисто відкрили робоче місце адміністратора з оформлення та видачі паспорта громадянина України у формі картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон у ЦНАП Шумської об’єднаної територіальної громади.  Це вперше в Тернопільській області у ЦНАПі розпочали надавати ці послуги.

"Завдяки підтримці держави та міжнародних донорів у 2016 році в Шумській ОТГ відкрили ЦНАП, який тепер надає понад 200 послуг. Саме завдяки таким прикладам ми можемо говорити про успіх реформи децентралізації. Ми й надалі будемо працювати в напрямі розширення мережі ЦНАПів у громадах, що суттєво спрощує систему надання та отримання послуг, які мають бути максимально наближені до людей. Бо, власне, не люди для ЦНАПу, а ЦНАП - для людей", - підкреслив Степан Барна.

Відкриттю передувала копітка праця. Досвід оформлення біометричних документів та роботи у Єдиному державному демографічному реєстрі адміністратори ЦНАП переймали у працівників міграційної служби.

 «Надалі адміністратори та міграційники тісно співпрацюватимуть у форматі «фронт-бекофіс», - зауважив перший заступник начальника УДМС в Тернопільській області Іван Чубатий, - У ЦНАПі громадяни зможуть подати заяву на оформлення паспорта та отримати готовий документ».

Отож, тепер шумчани можуть подати заяви на оформлення закордонного паспорта ІD-картки як у районному секторі міграційної служби, так і в Центрі надання адміністративних послуг.

Управління ДМС у Тернопільській області