Дали інтерв’ю на обласному радіо Дніпропетровщини

Дали інтерв’ю на обласному радіо Дніпропетровщини

Дали інтерв’ю на обласному радіо Дніпропетровщини

Регіональні ЗМІ Дніпропетрощини неодноразово повідомляли, що з початку 2016 року в Україні офіційно ввійшли в обіг нові біометричні паспорти які, як передбачається, протягом п’яти років мають замінити звичайні паперові документи, що підтверджують особу громадянина України.

2 серпня цього року, з метою додаткового інформування населення щодо основних принципів оформлення та отримання біометричного закордонного паспорта та ID – картки, кореспондент обласного радіо взяв інтерв’ю у начальника відділу оформлення документів Юлії Воронцової та у начальника відділу по роботі з Єдиним Державним демографічним реєстром ГУДМС України в Дніпропетровській області Олени Лимар.

Фахівці розповіли про паспорти нового зразка, про порядок їх оформлення та про переваги таких документів. Окремо зупинилися на актуальній темі щодо електронної черги.    

Наостанок міграційники повідомили, що через підвищений попит та різке збільшення кількості оформлюваних документів можливі тимчасові затримки у видачі паспортів, тому громадянам порадили утриматися від планування закордонної подорожі (бронювання готелю, купівля квитків тощо) не маючи на руках діючого паспорта для виїзду за кордон.

Головне управління ДМС у Дніпропетровській області