До Дня Незалежності України працівники міграційної служби Волині відвідали Національний історико-меморіальний…

До Дня Незалежності України працівники міграційної служби Волині відвідали Національний історико-меморіальний заповідник "Поле Берестецької битви"

До Дня Незалежності України працівники міграційної служби Волині відвідали Національний історико-меморіальний заповідник

«Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього» — цей вислів Максима Рильського нині актуальний, як ніколи. Адже історія – ценайцінніша книга, з якої можна черпати мудрість. 24 серпня Україна відзначатиме свій 26-тий день народження. Багатовікова мрія українських поколінь мати власну державу нарешті здійснилася. Але через 70 років Україна знову опинилася на порозі війни. Нині українці знову змушені відстоювати своє право бути вільними і незалежними зі зброєю в руках.

Напередодні Дня Незалежностізадля пошанування героїчного подвигу українців з ініціативи начальника Івана Войцешука колектив управління ДМС України у Волинській області відвідав Національний історико-меморіальний заповідник "Поле Берестецької битви".Саме туту далекому 1651-му році, козаки, селяни під проводом Богдана Хмельницького зійшлися у смертельному бою з поневолювачами рідної землі — польською шляхтою. Тисячі тоді полягли за волю України.У 1966 році задля вшанування пам'яті тисяч козаків і селян, що брали участь у Берестецькій битві, тут створили музей-заповідник «Козацькі могили». Поле битви — чи не єдине в Європі, яке лишилося таким, як було три століття тому.Працівники управління ДМС України у Волинській області відвідали Михайлівську церкву XVII століття, в якій, за переказами, бували Богдан Хмельницький, Іван Богун та інші козацькі полководці, побували у героїчних місцях бою козаків. Жоден із учасників екскурсії не залишився байдужим до подій часів національно-визвольної війни під проводом Богдана Хмельницького, до героїчних вчинків наших предків-козаків. Хвилиною мовчання вшанували тих, хто загинув, захищаючи рідну землю.

«Боронити нашу землю герої не перестають і донині, – наголосив начальник управління ДМС України у Волинській області Іван Войцешук. - Тому справжні патріоти повинні пам’ятати героїзм простих українців і ті події. А війна не має права повторюватися на нашій землі в тій чи іншій формі, бо головна цінність — це життя людини».

Управління ДМС у Волинській області