До міграційної служби Львівщини завітали перший заступник Постійного Представництва Президента…

До міграційної служби Львівщини завітали перший заступник Постійного Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим Гданов Ізет Рустемович та Почесний Консул Республіки Молдова у місті Львові Володимир Губицький

До міграційної служби Львівщини завітали перший заступник Постійного Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим Гданов Ізет Рустемович та Почесний Консул Республіки Молдова у місті Львові Володимир Губицький

На початку травня керівництво міграційної служби у Львівській області Іваночко Іванна Романівна виконуюча обов’язків начальника Головного управління у Львівській області та Грабчук Арсен Сергійович начальник управління з питань імміграції, тимчасового перебування та протидії нелегальні міграції здійснили прийом гостей Гданова Ізета Рустемовича та Володимира Губицького.

Під час зустрічі обговорили питання щодо захисту інтересів та прав громадян України, які проживають на тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, порядок звернення кримсько-татарського населення до міграційної служби України у Львівській області щодо оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, ID- картки, вклеювання фото при досягненні 25- 45- річного віку.

  За даними Державної Прикордонної служби України щомісяця перетинають кордон України з окупованою територією Автономної Республіки Крим 120 тисяч громадян. Тому, постає потреба в ретельній ідентифікації таких громадян, оскільки, картотеки знаходяться за межами лінії контролю. Для належної перевірки даних осіб будуть скеровуватись запити в Службу Безпеки України міста Херсон, що представляє інтереси кримсько-татарського населення.

Іваночко Іванна Романівна повідомила, що перевірки здійснюються відповідно до методичних рекомендацій та необхідні для безпеки громадян, які звертаються до міграційної служби та для безпеки країни в цілому.

Також сторони домовились про докладання максимальних зусиль щодо дотримання законності перебування громадян Республіки Молдова. Значну увагу приділили питанню кількості бажаючих набути громадянство України, оформлених посвідок на тимчасове та постійне проживання в Україні іноземних громадян.

Головне управління ДМС у Львівській області