До Управління ДМС України в Житомирській області завітали журналісти Всеукраїнського телеканалу…

До Управління ДМС України в Житомирській області завітали журналісти Всеукраїнського телеканалу «Правда ТУТ»

До Управління ДМС України в Житомирській області  завітали журналісти Всеукраїнського телеканалу «Правда ТУТ»

Журналісти Всеукраїнського телеканалу «Правда ТУТ» завітали до Житомирського обласного Управління ДМС та спілкувалися з громадянами, які отримували тут відповідні адміністративні послуги, що належать до компетенції міграційної служби.

Вочевидь, журналісти пересвідчились, що невеликі черги при оформленні паспортів існують, але ажіотажу немає.

Як зазначив начальник УДМС в області Олександр Радько, з початку року громадянам, які звертались до обласного Управління та територіальних підрозділів міграційної служби, оформлено майже 80 тисяч біометричних закордонних паспортів, що удвічі більше минулого року, близько 30-ти тисяч оформлено паспортів у формі id-картки.

Для покращання надання населенню адміністративних послуг одним з пріоритетних завдань розвитку міграційної служби на 2018 рік визначено подальшу інформатизацію та розвиток електронних сервісів. На теперішній час 220 підрозділів міграційної служби підключено до сервісу електронної черги, до кінця 2017 року заплановано довести це число щонайменше до 300, у решті підрозділів сервіс запрацює вже у 2018 році. Найближчим часом така електронна черга запрацює і на Житомирщині.

Керівник міграційної служби області повідомив журналістів, що відповідно до Бюджетного кодексу України плата за надання адміністративних послуг сплачується за місцем розгляду та оформлення документів і зараховується до бюджету місцевого самоврядування.

У поточному році на рахунок місцевих бюджетів Житомирської області перераховано коштів у сумі майже 24 млн. гривень, що на 12 млн гривень більше, ніж за аналогічний період 2016 року.

Начальник Управління ДМС в області зазначив, що міграційними Житомирщини працюють на підвищенням якості надання населенню відповідних адміністративних послуг.

Матеріал, який був відзнятий в обласному Управлінні міграційної служби, вийшов в ефір на телеканалі «Правда ТУТ».

Управління ДМС у Житомирській області