До «Всеукраїнського тижня права» у Кременчуцькій виправній колонії №69 відбувся захід

До «Всеукраїнського тижня права» у Кременчуцькій виправній колонії №69 відбувся захід

До «Всеукраїнського тижня права» у Кременчуцькій виправній колонії №69 відбувся захід

07 грудня  2018 року  в державній установі "Кременчуцька виправна колонія №69 "Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції, в рамках "Всеукраїнського тижня права" відбувся захід за участі начальника Крюківського районного відділу у місті Кременчуці УДМС України в Полтавській області Олени Твердоступ, керівництва установи та осіб, засуджених до позбавлення волі.

Головною темою заходу стало питання взаємодії та співпраці  установи з територіальним підрозділом міграційної служби щодо документування паспортами громадянина України осіб, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі, а також роз'яснення присутнім порядку документування паспортом громадянина України у вигляді ID - картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Начальником установи Віктором Рой зазначено, що в даній установі відбуває покарання близько 200 осіб, багато з них неодноразово засуджені, не мають постійного місця проживання, а тому документування паспортами для них є найбільш актуальним. Отримання паспорта громадянина України допоможе засудженим в трудовому і побутовому влаштуванні, а також відіграє важливу роль при підготовці засуджених до звільнення, адже їхня паспортизація є одним із головних напрямків діяльності установи.

В свою чергу Олена Твердоступ повідомила, що міграційне законодавство зазнало значних змін та дозволяє значно швидше проводити документування засуджених. Процедуру збору документів що підтверджують громадянство України, місце проживання, місце отримання втраченого документа покладено повністю на працівників міграційної служби, а не на виправну колонію як було раніше.

Головний меседж заходу - бажання донести до засуджених, що вони мають право на оформлення паспорта громадянина України перебуваючи в установі покарань, довести порядок його отримання. На завершення заходу, засуджені мали змогу звернутися особисто до представника міграційної служби та отримати кваліфіковану консультацію.

Управління ДМС у Полтавській області