Древній Чернігів відзначає День міста

Древній Чернігів відзначає День міста

Древній Чернігів відзначає День міста

74-ту  річницю визволення від німецько-фашистських загарбників відзначив древній Чернігів 21  вересня. Втім у четвер заходи приурочені до святкування Дня міста лише розпочалися і триватимуть до 24-го вересня.

У перший день святкування відбулися  офіційні урочистості, які розпочалися з пам’ятної церемонії покладання квітів до могил Миколи Попудренка та Василя Капранова  на міському цвинтарі «Яцево». Керівники області та міста, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, видатні чернігівці, ветерани війни і праці,  та громада відділи данину шани  героїзмові  та відданості  воїнів, які загинули під час визволення обласного центру  від німецько-фашистських загарбників у роки Другої світової війни.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять героїв-захисників, які віддали життя виборюючи  мир і свободу рідної Батьківщини.

Далі меморіальні заходи продовжилися у центрі міста, у сквері імені Миколи Попудренка.  Учасники мітингу, присвяченого 74-й річниці визволення Чернігова від нацистських окупантів, згадали та  вшанували пам’ять усіх героїв, які полягли за наше майбутнє, та поклали квіти біля Братської могили,  меморіальних стел загиблим учасникам антитерористичної операції та Героям Небесної Сотні.

Продовжилися   святкові заходи урочистим зібранням у  Міському палаці культури.

Вітаючи містян із святом  голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч зазначив: «Кожне таке свято – чи то у родині, чи у колективі, чи у громаді – це привід для підбиття певних проміжних підсумків. І мені дуже приємно, що громаді Чернігова сьогодні є що підсумувати. За рік від минулого Дня міста до теперішнього зроблена колосальна робота з модернізації інфраструктури, поліпшення комфорту життя. За це щиро вдячний усій громаді Чернігова. Адже місто – це у другу чергу будинки і вулиці, а перш за все – це люди, які у ньому живуть. Вітаю всіх зі святом, зичу добра, здоров’я, благополуччя, якомога потужнішого розвитку і, безумовно, миру всім нам».

Очільник області завершив свій виступ приємною місією - за сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня міста вручив відзнаки обласної державної адміністрації.

Невід’ємною частиною  урочистостей  було вітання Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка, адже чернігівці поважають і цінують свого мера. За його керування Древній Чернігів змінив обличчя - став європейським сучасним містом  із прекрасними парковими зонами, з численними фонтанами та дитячими майданчиками, які одразу полюбилися містянам  - від малечі до людей поважного віку. «І це лише початок», - сподіваються чернігівці.

Вітальне слово мали також голова обласної ради Ігор Вдовенко, почесні гості, митці та артисти  творчих і художніх колективів.

На наступні три дні Чернігівська міська влада приготувала до Дня міста безліч святкових заходів, зокрема   урочисте відкриття скверу ім. Б. Хмельницького за участю Національного президентського оркестру  та академічного ансамблю пісні і танцю «Сіверські клейноди» Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм; відкриття II Всеукраїнського фестивалю духових оркестрів. Парад провідних військових оркестрів України; виступ молодіжного гурту «Jam Bubble Band»; безкоштовна анімаційна екскурсія «Чернігів містичний»; Концерт військового оркестру Центру військово-музичного мистецтва Військово-Морських Сил Збройних Сил України; Федерація найсильніших атлетів України представляє «Богатирські ігри», матчева зустріч Україна-Європа; Міжнародний спортивно-масовий захід «Нова Пошта Чернігів. Напівмарафон 2017»; Силове шоу (показові виступи з Богатирського багатоборства (Strongman) та багато іншого. Також  у неділю  чернігівці і гості міста зможуть безкоштовно відвідати музеї.

Управління ДМС у Чернігівській області