Фахівці міграційної служби Чернігівщини підвищили кваліфікацію у напрямку забезпечення ефективності…

Фахівці міграційної служби Чернігівщини підвищили кваліфікацію у напрямку забезпечення ефективності протидії проявам корупції

Фахівці міграційної служби Чернігівщини підвищили кваліфікацію у напрямку забезпечення ефективності  протидії проявам корупції

У міграційній служби Чернігівщини проводиться низка заходів спрямованих на реалізацію державної політики з подолання корупції, профілактики та попередження причин і умов, які сприяють проявам корупції та іншим неправомірним діянням в органах державної влади  та неухильного виконання вимог  законів України «Про державну службу», «Про боротьбу з корупцією».

Так, 11  грудня 2017 року керівники та заступники структурних підрозділів Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області пройшли навчання на семінарі-тренінгу щодо «Забезпечення ефективності  протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування».

Відбулися заняття у Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

Під час семінару слухачів ознайомили  з корупційними ризиками в діяльності державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, особливостями відповідальності за вчинення корупційних правопорушень.

Також висвітлювалися загальні засади державної антикорупційної політики; функції спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції у відносинах з органами державної влади та місцевого самоврядування.

Окрему увагу присутніх було звернено на відповідні положення Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону України «Про запобігання корупції», обговорювалися ситуації, пов’язані з виникненням потенційного або реального конфлікту інтересів та порядок його врегулювання.

По завершенню навчання фахівці міграційної служби Чернігівщини пройшли підсумкове тестування та отримали сертифікати про підвищення кваліфікації щодо «Забезпечення ефективності  протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування».

Управління ДМС у Чернігівській області