Фахівці Новозаводського райвідділу міграційної служби Чернігівщини вручили паспорти засудженим

Фахівці Новозаводського райвідділу міграційної служби Чернігівщини вручили паспорти засудженим

Фахівці Новозаводського райвідділу міграційної служби Чернігівщини вручили паспорти засудженим

Працівники Новозаводського районного відділу у м. Чернігові УДМС України у Чернігівській області постійно співпрацюють з представниками Новозаводського РС Чернігівського міськоговідділу з питань пробації ГУНП в області.

Так, у ході плідної співпраці було організовано та проведено низку заходів   спрямованих на допомогу підобліковим засудженим в поновленні втраченого паспорта та отриманні паспорта громадянина України вперше.

На базі Новозаводського районного відділу міграційної служби Чернігівщини начальник терпідрозділу Ольга Огорілко проводила консультаційні зустрічі в індивідуальному порядку. Зокрема Ольга Степанівна роз’яснювала засудженим умови та порядок оформлення паспорта громадянина України, надавала перелік  документів для  його отримання. Також обговорювались питання щодо вартості отримання послуг, строків звернення до територіального підрозділу УДМС та підстав для відмови у наданні адміністративних  послуг.

До того ж, під час кожної зустрічі, підоблікових громадян  було попереджено про відповідальність та наслідки порушення міграційного законодавства України.

Зібравши необхідні документи, засуджені подали заяви на оформлення паспортів. Одному підобліковому громадянину, який звернувся з питання оформлення паспорта громадянина України у зв’язку із втратою, платіжний документ про сплату державного мита було сплачено за сприяння спеціалістів БО «Чернігівська МЕРЕЖА», в рамках реалізації проекту «Профілактика ВІЛ, тестування та лікування молоді і жінок у конфлікті з законом в Україні» НealthRightInternational (Право на здоров’я) в Україні.

Через 20 робочих днів від дня подачі документів, засуджені  отримали  паспорти громадянина України у формі пластикових ID-карток.

Управління ДМС у Чернігівській області