Фотовиставка, присвячена Міжнародному дню біженця відкрилася у місті Дніпрі

Фотовиставка, присвячена Міжнародному дню біженця відкрилася у місті Дніпрі

Фотовиставка, присвячена Міжнародному дню біженця відкрилася у місті Дніпрі

Для багатьох країн сучасного світу, у тому числі і для України, проблема біженців стає дедалі актуальнішою. Це пов’язано з існуванням у ряді держав «гарячих точок», воєнними діями, нестабільністю політичних режимів, голодом, стихійним лихом тощо.

Україна є пунктом та транзитною країною для осіб, які потребують міжнародного захисту. Станом на початок 2017 року понад 3300 осіб стали біженцями та особами, яким надано додатковій захист в нашій Державі. Понад шість з половиною тисяч іноземців знайшли притулок в Україні.

На даний час на планеті зареєстровано близько 20 мільйонів біженців і 25 мільйонів внутрішньо переміщених осіб. Однак, після початку агресії Росії проти України, анексії Кримського півострова і розв’язання воєнних дій на сході України, ескалації конфліктів в азіатському регіоні, кількість біженців досягла рекордних показників за всю сучасну історію, склала понад 60 млн. осіб.

Тож 11 липня до міста Дніпро завітали представники Агентства ООН у справах біженців щоб разом з Посольством Канади та партнерською організацією «Право на захист» відкрити фотовиставку, яка висвітлює сьогодення біженців та їхній досвід інтеграції у місцеві спільноти в Україні та Канаді.

На інсталяціях розміщено 20 фотоісторій тих, хто утік від переслідувань, війни та насильства з Сомалі, Демократичної Республіки Конго, Іраку та інших країн, щоб знайти прихисток на українській землі.

Відкриття експозиції відбулося за участі регіональних медіа. До прес – брифінгу приєдналися керівник філії Агенства ООН у справах біженців у Дніпрі Мулусев Мамо, заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олег Кужман, керівник ГУДМС Дніпропетровської області Світлана Куляба, яка очолила делегацію від міграційної служби та Марія Алексєєнко – представник  БФ «Право на захист».   

Фотовиставка, яка представлена у Сквері Героїв біля Дніпропетровської облдержадміністрації, пробуде у Дніпрі два тижня, а потім рушить до інших міст України.

Головне управління ДМС у Дніпропетровській області