На Вінниччині провели чергове заняття з питань набуття громадянства та підключення підрозділів…

На Вінниччині провели чергове заняття з питань набуття громадянства та підключення підрозділів до Реєстру актів цивільного стану

На Вінниччині  провели чергове заняття з питань набуття громадянства та підключення підрозділів до Реєстру актів цивільного стану

Сьогодні в обласному управлінні міграційної служби, за участю начальника  Бориса Наливайка, першого заступника Антоніни Ратушної, завідувача сектору громадянства Олександа Іноземцева та начальника відділу РАЦСу ГУ юстиції області Альони Єфіменко, відбулися учбові заняття із співробітниками структурних та територіальних підрозділів УДМС.        

Співробітникам у черговий раз доводилися вимоги законодавства України та нормативно-правових актів щодо набуття громадянства. Вимоги керівництва ДМС України з оформлення та подачі сформованих справ про громадянство, а також внесені до цих актів зміни.

Доведено недоліки та прорахунки, які допускаються співробітниками при розгляді заяв громадян із питань отримання громадянства України.

Крім того начальник відділу РАЦСу  Альона Єфіменко довела до присутніх про надання доступу підрозділам міграційної служби до Єдиного Реєстру актів цивільного стану, про порядок роботи з Реєстром та взаємодію підрозділів УДМС та відділів РАЦСу. Також Альона Єфіменко довела співробітникам про вимоги законодавчих актів щодо підстав внесення змін у акти цивільного стану, видачі повторних актів, про порядок здійснення запитів та інше.

У працівників міграційної служби виникло багато питань до співробітника РАЦУ, на які Альона Єфіменко надала вичерпні відповіді та досягнуто домовленості щодо повної взаємодії на місцях у подальшому.

По завершенню навчань, з працівниками служби було проведено залік щодо знань законодавства з питань громадянства, на які вони письмово надавали відповіді.

«У період червня-липня поточного року вже проведено заняття із питань отримання дозволу на імміграцію та роботи співробітників у системі електронного документообігу «Мегаполіс». Ми і надалі будемо практикувати проведення занять із співробітниками територіальних підрозділів. У підсумку це дає якісні результати роботи, і як результат менше повернутих справ на доопрацювання з ДМС та Адміністрації Президента України. Крім цього громадянам надаються більш повні, вичерпні відповіді та якісні адміністративні послуги», - сказав Борис Наливайко.

Управління ДМС у Вінницькій області